Veel gestelde vragen (FAQ)

Als er een Gadung beschikbaar is, verschijnt deze op de site in de winkel. Je kunt de Gadung bestellen via de winkel, maar je kunt ook via het contactformulier of info@www.gadung.nl een afspraak maken om langs te komen in mijn werkplaats om het instrument eerst uit te proberen.

Ja, dat is mogelijk. Op afspraak kun je zelf een Gadung bespelen in mijn atelier. Ben je zelf nog niet zo ervaren in het bespelen van de handpan, dan kan ik je persoonlijk de vele klankmogelijkheden op de Gadung laten zien en horen.

Ja. Echter, niet elke schaal is technisch optimaal om te bouwen. Het beste kunt u een mail sturen naar info@www.gadung.nl met een verzoek van de weegschaal die u graag zou willen. Samen kijken we naar de mogelijkheden en mogelijke levertijd.

Ja. Vanuit technisch oogpunt is dit mogelijk. De kwaliteit van de onderste noot is echter altijd minder dan die van de bovenkant van het instrument; dit komt door het gat – de “Gu” – in de bodem van de schaal die de spanning in de bodemschaal beïnvloedt. Voor mij persoonlijk is het altijd een concessie in kwaliteit, in speelstijl en in de minimalistische vormgeving van het instrument: een concessie waar ik niet van houd. Daarom bouw ik om die reden in principe geen toonvelden aan de onderkant van het instrument.

Nee, ik werk niet met wachtlijsten. U kunt uw mailadres achterlaten om op de ‘interesselijst’ te komen. Deze lijst wordt gebruikt om via een nieuwsbrief extra informatie te geven aan mensen die geïnteresseerd zijn in Gadung. Deze nieuwsbrief zal sporadisch verschijnen. Je wordt dus niet gebombardeerd met e-mails. Informeer via een mailtje even hoelang het zou duren om een gewenste Gadung te leveren; misschien is deze wel op voorraad!

Omdat ik vanwege andere werkzaamheden niet iedere dag in de werkplaats kan zijn, kan ik alleen op afspraak bezoekers ontvangen. Wil je langskomen om een Gadung te proberen of op te halen, maak dan een afspraak via het contactformulier van deze site. Of stuur een e-mail naar info@www.gadung.nl

De Gadung is gemaakt van twee deels diepgetrokken en met de hand gehamerde schalen van genitreerd staal. Het nitreren van het materiaal is een speciaal warmteproces. Het maakt het instrument beter roestbestendig en heeft een positieve invloed op de klank van de Gadung.

Meestal niet. Helaas kan ik door de lage productie niet zomaar een ander instrument aanbieden. Wel vind ik het belangrijk dat er een goede verbinding is tussen de speler en de Gadung; Ik denk graag met je mee voor een oplossing. Het vooraf kiezen van een toonladder is dus erg belangrijk bij het kiezen van een bepaald instrument. Ik raad daarom aan om zoveel mogelijk Youtube filmpjes van verschillende instrumenten te bekijken om alvast een gevoel te krijgen welke toonreeks bij jou past. Bij een persoonlijke afspraak steek ik daarom extra aandacht in het samen uitzoeken van de best passende toonreeks.

Ik produceer slechts 1 of 2 instrumenten per maand. Ik wil kwaliteitsinstrumenten maken. Het produceren van een Gadung van begin tot eind kost me ongeveer een maand. Omdat ik elk instrument een stukje van mezelf wil meegeven, zal ik elke stap in de fabricage de volle aandacht geven.

Bij verzending van een Gadung per post wordt uitsluitend gebruik gemaakt van verzekerde verzending met de waarde van de bestelde producten. Je krijgt altijd een Track en Trace om het pakket te volgen. De verpakking en het feit dat de Gadung altijd inclusief een Evatek tas wordt verzonden, heeft tot nu toe nooit voor problemen gezorgd. Ophalen in de werkplaats heeft altijd de voorkeur, maar soms is dat voor de klant geen optie. Ik zal er alles aan doen om de risico’s voor de klant zo klein mogelijk te houden.

Normaal gesproken zou de stemming van een Gadung bij gewoon gebruik minimaal een jaar stabiel moeten blijven. De afgelopen jaren hebben de bestaande instrumenten zich hierin bewezen; stabiliteit is een van de kwaliteiten waar Gadung voor staat. Mocht onverhoopt de stemming bij normaal gebruik het eerste jaar niet stabiel genoeg blijven, dan is het belangrijk om contact met mij op te nemen via info@www.gadung.nl, zodat ik het eventuele probleem kan verhelpen. Mocht er door een ongeval of andere externe factoren een probleem ontstaan, dan is het ook belangrijk om direct contact met mij op te nemen. Er kunnen echter kosten aan reparatie verbonden zijn. Kwaliteit en tevredenheid zijn voor mij erg belangrijk; in overleg gaan we samen op zoek naar de beste oplossing.